"Džaba rejting Putinu bez reformi"

Popularnost predsednika Vladimira Putina neophodno je iskoristi za sprovođenje ekonomskih reformi u zemlji, smatra Aleksej Kudrin.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2015.

14:50

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Bivši ministar finansija Rusije i šef Komiteta građanskih inicijativa smatra da je visok rejting lidera određene zemlje osnova za sprovođenje reformi.

"Ako se taj rejting ne iskoristi, onda je to rejting samo radi rejtinga“, rekao je on na okruglom stolu posvećenom petanestogodišnjici Putinovog predsednikovanja.

"Danas smo suočeni sa ozbiljnim izazovima koji zahtevaju ozbiljan program za nove reforme i tempo rasta", naglasio je Kudrin.

Bivši ministar finansija je kazao da je sada tempo rasta ruske privrede nizak i ne odgovara mogućnostima Rusije da bude realni konkurent u svetskoj ekonomiji, kao i da obezbedi ozbiljan tempo tehnološkog napretka, a kao rezultat toga i vojno-političku moć.

"Vojno-politička moć se sastoji od ekonomske i tehničke na prvom mestu, a zatim i vojnog iskustva", rekao je Kudrin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: