Mekdonalds ukida samousluživanje?

Mekdonalds se odlučio na promenu pristupa pružanja usluge iz korena, kao deo nastojanja da prevaziđe pad prihoda i pogoršanje imidža u poslednje vreme.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

11:27

Default images
Foto: Beta/AP

Taj američki gigant uvešće uslugu služenja hrane za stolom, što nije karakteristično za ovaj lanac brze hrane, koji svuda posluje po principu samousluživanja.

A nakon brojnih pritužbi na kvalitet hrane, novina će za ljubitelje Mekdonaldsa u San Dijegu biti i mogućnost besplatne degustacije novog meni doručka koji su nazvali “Kreiraj svoj ukus”, a koji će im biti na raspolaganju 24 sata dnevno, piše Mashable.

Predstavivši sebe kao “modernu, progresivnu burger kompaniju”, pod rukovodstvom novog izvršnog direktora Stiva Istbruka, najveći svetski lanac brze hrane, odlučio se za testiranje mnogobrojnih novih ideja.

Neke od njih su i kiosk za naručivanje, prilagođene hamburgere potpuno novom imidžu restorana, a sve ovo u pokušaju da se oživi pad prodaje i poveća konkurentnost mnogo popularnijim lancima poput Burger Kinga.

Novina “služenje za stolom” predstavljena je na ponovnom otvaranju najvećeg restorana u Nemačkoj. Nemačko tržište je bilo izazov za Mekdonalds koji se borio da pronađe pravi recept za prodaju zdravih i pristupačnih večera.

Taj Mekdonaldsov restora nalazi se na frankfurtskom aerodromu i dnevno usluži više od milion gostiju, piše Rojters.

Sada u tom Mekdonalds restoranu možete izabrati da vam večera bude servirana za stolom, na šalteru digitalnog kioska ili preko konobara koji nosi tablet računar.

Rukovodstvo Mekdonaldsa idetifikovalo je prioritete zaokreta ka tržištu Nemačke, Japana, Australije i SAD.

Slabost u Francuskoj i Nemačkoj, koja ima skoro 1.500 restorana, doprineo je pad prodaje od 1,1 odsto u Evropi. Britanija, Francuska, Rusija i Nemačka zajedno čine 67 odsto evropskog prihoda u 2013. godini.

Od 31. decembra 2014. godine, neto prihod kompanije pao je na 1,1 milijardu dolara u odnosu na 1,4 milijarde godinu dana ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: