Najskuplji hot dog na svetu

Ginisova knjiga rekorda potvrdila je da je hot dog Tokyo Doga, firme iz Sijetla, najskuplji hot dog na svetu.

Izvor: Index
Podeli

Njegova cena je 169 dolara, a sastoji se od kobasice s dimljenim sirom na kojoj se nalazi luk pržen u terijaki maslacu, miatake pečurke, govedina kobe, foie gras, crni tartuf, kavijar i japanski majonez, servirano u pecivo u tipu brioša, piše ABC News.

"Slano je. Sadrži fantastične ukuse. To je fantastičan hot dog. Naši ga kupci obožavaju. Misle da je to najbolji hot dog koji su probali", kazao je suvlasnik Tokio Doga Judžin Vu i dodao:

"Prethodni rekorder koštao je 145,49 dolara u jednom restoranu u Kaliforniji. Mislili smo da bi bilo zabavno da pokušamo da srušimo taj rekord. Osim toga, u pitanju je i humanitarna akcija. Celokupan iznos od prodaje ovog hot doga doniramo Crvenom krstu".

Vu je službenu Ginisovu proceduru nazvao "brutalnom", što je razlog zbog kojeg mnogi restorani ni ne pokušavaju da obore ovakve rekorde. Čitav proces trajao je čak godinu dana: za titulu najskupljeg hot doga Vuova ekipa aplicirala je prošlog avgusta.

"Nismo želeli samo da nabacamo hrpu skupih sastojaka. Želeli smo da to bude obrok koji će se ljudima stvarno svideti. Jako smo puno isprobavali", dodao je Vu.

strana 1 od 265 idi na stranu