Delez ne očekuje boljitak u Srbiji

Brisel -- Belgijska trgovinska grupacija Delez saopštila je da su njeni trgovački lanci u svetu u drugom kvartalu ove godine postigli rast prihoda od 3,7 odsto.

Izvor: Beta
Podeli

Kompanija je, međutim, imala gubitke na matičnom belgijskom tržištu, a u Srbiji troškove usklađivanja vrednosti imovine od 150 miliona evra.

Po podacima na sajtu te grupe, prodaja je na američkom tržištu porasla za 3,3 odsto, a u Belgiji opala za 1,2 odsto.

Predsednik i izvršni direktor Delez Grupe Frans Muler izjavio je da su rezultati u drugom kvartalu bili u skladu sa očekivanjima.

"U SAD uporedni rast prodaje ostao je snažan, podstaknut u prvom redu (trgovinskim lancima) Fud Lajon (Food Lion) i Hanaford (Hannafor)", rekao je Muler.

Muler je rekao da su u Belgiji na rezultate Deleza uticali slaba prodaja i gubitak tržišnog udela, i podsetio da je kompanija u junu najavili da planira sveobuhvatnu transformaciju.

"U Jugoistočnoj Evropi, stekli smo dodatne udele na tržištima Grčke, Rumunije i Srbije. U Srbiji, na naše rezultate nastavila je da utiče makro-ekonomska nestabilnost, negativni rast BDP-a i pad prodaje. I dok razvijamo novu komercijalnu strategiju kako bismo osnažili naše rezultate, trenutna ekonomska perspektiva ne nagoveštava poboljšanje u skorijoj budućnosti. To je izazvalo novo usklađivanje vrednosti imovine", rekao je Muler.

Delez je krajem jula 2011. godine u Srbiji kupio trgovinski lanac Delta maksi za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 265 idi na stranu