Obami tužba zbog Obamakera

Obama je prekršio svoja ovlašćenja prilikom donošenja ključnog Zakona o zdravstvenom osiguranju, kažu Republikanci.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

16:44

Default images

Predstavnici Republikanske partije izglasali su u Predstavničkom domu Kongresa SAD, sa 221 naprema 201, podnošenje tužbe protiv aktuelnog predsednika zemlje, Baraka Obame, zato što je, prema njihovim rečima, prekršio svoja ovlašćenja prilikom donošenja ključnog Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Ovlašćenje za podizanje tužbe omogućiće Republikancima da, tokom pet nedelja letnje pauze pre nastavka zasedanja, sačine pravni dokument i prikupedovoljno podataka koji će podići očekivanu buru i izazvati sate i čitave dane debate tokom sledeće jeseni.

Ovim potezom Republikabnci žele još jače da uđu u kampanju za novembarske izbore za pozicije u Senatu i na guvernerskim funkcijama u državama SAD. U tužbi se tvrdi da je Obama, kao član Demokratske stranke i predsednik u mandatu, prekoračio svoju izvršnu vlast i unilateralno uneo izmene u širom sveta čuveni Obamaker, zakon čija reforma je bila i jedan od temeljaca njegove predizborne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: