Prvi Lego Store stiže u Hrvatsku

Zagreb -- Prvi Lego Store u jugositočnoj Evropi biće otvoren u septembru u Hrvatskoj, u zagrebačkom Arena centru.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na više od 150 kvadratnih metara kupcima će se predstaviti celokupni Lego asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, uključujući ekskluzivne linije proizvoda "Arćitecture" i "Tećnic" za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osećaju, kao i komplet "Star Wars" za ljubitelje legendarnih Ratova zvezda Džordža Lukasa, prenosi portal Poslovni.hr.

Osim navedenih Lego proizvoda, posetioci će s takozvanog "Pick-A-Brick" zida u trgovini moći da odaberu kockice po želji i kupuju ih "na kilo".

Uz to, u trgovini će uz pomoć specijalnog "Build-A-Mini" pulta moći da se napravi jedinstvena Lego figurica, iz izbora od nekoliko hiljada mogućih sastavnih delova i kombinacija. Ta kompanija je od osnivanja do sada proizvela više od 700 milijardi Lego kockica odnosno čak 94 kockice za svakog čoveka na planeti.

U jednoj godini proda se toliko Lego kockica da bi se njima Zemlja mogla opasati pet puta, a jedna standardna Lego kockica je dugačka samo 3,2 centimetra.

Procenjuje se da svi ljubitelji Lego kockica na svetu godišnje provedu ukupno pet milijardi sati u igri, gradeći inovativne tvorevine od više od 55 milijardi najrazličitijih Lego elemenata koji se proizvedu svake godine.

Lego je porodična firma sa sedištem u Bilundu u Danskoj, a osnovana je 1932. godine. Lego proizvodi se mogu kupiti u više od 130 zemalja u svetu, uključujući i Hrvatsku od jeseni ove godine.

Ime "Lego" je 1934. godine osmislio Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsednik i izvršni direktor Lego grupe, spojivši prva slova danske fraze "Leg godit" odnosno "igraj se dobro".

Lego trenutno zapošljava skoro 12.000 radnika širom sveta.

strana 1 od 274 idi na stranu