EU uvodi ekonomske sankcije Rusiji

EU planira da uskoro uvede ekonomske sankcije Rusiji, zbog njene umešanosti u ukrajinsku krizu, saopštila je Evropska komisija.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2014.

14:18

Default images

"Komisija će uskoro razmotriti neophodne zakonske predloge u svim oblastima koje odredi (Evropski) savet", navela je Komisija.

Ambasadori 28 zemalja članica EU su na jučerašnjem i današnjem sastanku razmotrili predloge o novim sankcijama Rusiji. Novi sastanak zakazan je za utorak, rekla je Maja Kocijančić, portparolka šefice diplomatije EU.

Agencija Rojters prenela je sinoć, pozivajući se na izvore u Briselu, da je EU predložila nove sankcije protiv Rusije na polju tehnologija od strateškog značaja, ciljajući na Gaspromov projekat Južni tok i Novatekov projekat istraživanja tečnog prirodnog gasa (TPG) na arktičkom poluostrvu Jamal.

Nacrt predloga uključuje paket mera koji bi Rusiji onemogućio pristup tržištu kapitala i zabranio članicama Unije sklapanje novih ugovora u odbrambeno-industrijskom sektoru, rekli su za Rojters evropski zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: