Brinu za tranzit gasa kroz Ukrajinu

Moskva, Kijev -- Zvaničnici u Moskvi izrazili zabrinutost zbog komplikovanja situacije sa plaćanjem i povećanjem zaduženosti ukrajinske strane za preuzeti gas iz Rusije

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak i šef Gasproma Aleksej Miler obavili su danas u Moskvi konsultacije s predstavnicima Bosne i Hercegovine, Makedonije i Moldavije po pitanju obezbeđenja tranzitnih isporuka gasa preko Ukrajine.

Zvanični predstavnik ministarstva je izjavio agenciji Interfaks da su u konsultacijama učestvovali predstavnici ministarstava privrede, finansija i energetike.

Učesnici konsultacija su izrazili zabrinutost zbog komplikovanja situacije sa plaćanjem i povećanjem zaduženosti ukrajinske strane za preuzeti gas iz Rusije, kao i zbog nedovoljnog upumpavanja gasa u podzemna skladišta u Ukrajini.

To, kako je preneo predstavnik ministarstva, može dovesti do neispunjavanja obaveza ukrajinske strane o tranzitu gasa i smanjenju količine isporuka prirodnog gasa u zemlje jugoistočne Evrope preko teritorije Ukrajine.

Svet

Grčka plasira još obveznica

Atina -- Grčka razmatra novu emisiju obveznica vrednih od tri do šest milijardi evra, nakon što je ranije ovog meseca uspešno prodala prvi kontigent petogodišnjih zapisa

Svet sreda 30.04. 21:42 Komentara: 0

Ukrajinska privreda u padu 1,1%

Kijev -- Bruto domaći proizvod Ukrajine smanjen u prvom tromesečju 2014. godine 1,1 odsto u poređenju sa istim periodom lane, saopštila je Državna služba za statistiku.

Svet sreda 30.04. 19:57 Komentara: 1
strana 1 od 275 idi na stranu