Rusija zavrće gas-Kijev seče struju

Kijev -- Ukrajinska energetska kompanija DTEK, u vlasništvu milijardera Rinata Ahmetova, možda će prestati da snabdeva električnom energijom potrošače na Krimu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Makaze na Krimu mogu početi da rade zbog neplaćenih računa tamošnjih velikih kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ukrajinska firma DTEK, koja upravlja krimskom kompanijom Krimenergo za distribuciju energije, saopštila je da dug kompanija na Krimu iznosi 60 miliona dolara i da "kritična situacija" ugrožava snabdevanje energijom na čitavom poluostrvu, što bi za posledicu moglo imati "neželjene restrikcije" koje će pogoditi sve potrošače, prenosi Rojters.

Ova ukrajinska kompanija je, takođe, poručila građanima Krima da struju moraju platiti u ukrajinskoj nacionalnoj valuti grivni, dok su krimski zvaničnici pozvali građane i kompanije da što pre pređu na rusku rublju.

Krim se i dalje snabdeva strujom iz Ukrajine, uprkos tome što je prošlog meseca ušao u sastav Ruske Federacije, a pojedine oblasti na tom poluostrvu su se krajem marta već suočile sa restrikcijama, za koje je lokalna energetska kompanija tvrdila da su posledica tehničkih problema.

Svet

Grčka plasira još obveznica

Atina -- Grčka razmatra novu emisiju obveznica vrednih od tri do šest milijardi evra, nakon što je ranije ovog meseca uspešno prodala prvi kontigent petogodišnjih zapisa

Svet sreda 30.04. 21:42 Komentara: 0

Ukrajinska privreda u padu 1,1%

Kijev -- Bruto domaći proizvod Ukrajine smanjen u prvom tromesečju 2014. godine 1,1 odsto u poređenju sa istim periodom lane, saopštila je Državna služba za statistiku.

Svet sreda 30.04. 19:57 Komentara: 1
strana 1 od 275 idi na stranu