MMF Ukrajini sprema 17 mlrd. EUR

Vašington -- Misija MMF-a preporučila je stabilizacioni kredit za Ukrajinu od 17 milijardi dolara, naveli su izvori Blumberga.

Izvor: Tanjug
Podeli

Taj zajam bi trebalo da pomogne vladi usled prognoziranog privrednog pada od pet odsto,

Analitičari fonda predali su izvršnom savetu MMF dokument o kreditnom programu Ukrajine 22. aprila, rekli su izvori koji su imali uvid u preporuku. Autori dokumenta predložili su da se pitanje o davanju pomoći razmotri na zasedanju saveta 30. aprila.

Na osnovu konsultacija sa vladom Ukrajine koje su trajale nekoliko sedmica, predstavnici MMF su zaključili da je zemlji potrebna suma na gornjoj granici prethodnog dogovorenog raspona od 14 do 18 milijardi dolara.

Direktor MMF Kristin Lagard je ranije izjavila, da će upravni odbor fonda razmotrati finansijsku pomoć Ukrajini krajem aprila - početkom maja.

Svet

Grčka plasira još obveznica

Atina -- Grčka razmatra novu emisiju obveznica vrednih od tri do šest milijardi evra, nakon što je ranije ovog meseca uspešno prodala prvi kontigent petogodišnjih zapisa

Svet sreda 30.04. 21:42 Komentara: 0

Ukrajinska privreda u padu 1,1%

Kijev -- Bruto domaći proizvod Ukrajine smanjen u prvom tromesečju 2014. godine 1,1 odsto u poređenju sa istim periodom lane, saopštila je Državna služba za statistiku.

Svet sreda 30.04. 19:57 Komentara: 1
strana 1 od 275 idi na stranu