Medvedev: Dajte im bar jedan dolar

Ukrajina je uštedela stotine milijardi dolara na popustu na ruski gas od momenta proglašenja nezavisnosti, ukazao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.04.2014.

20:37

Default images

"Kao i drugim republikama bivšeg SSSR, mi smo Ukrajini pružali obimnu i veoma značajnu pomoć. Ja neću sada operisati ciframa, ali ću vam reći samo jedno - da mislim da je samo na popustima koje je dobila na gas i na netržišnim principima trgovanja gasom u periodu razvoja Ukrajine kao nezavisne države zemlja uštedela stotine milijardi dolara", rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, "to nisu fantomske nego realne cifre".

"Druga stvar je što smo mi to radili iskreno, na osnovu dobrih, prijateljskih osećanja koje smo gajili i gajimo prema Ukrajini", dodao je ruski premijer.

Prema njegovom mišljenju, Rusija i Ukrajina ne mogu "da grade svoje odnose samo na principima bratske podrške".

"Zato je u određenom momentu, kao i sa drugim našim partnerima, kao i unutar zemlje, došlo vreme da se pređe na tržišno formiranje cena. Ali ja pominjem to upravo zbog toga što je takva pomoć pružana Ukrajini tokom dve decenije. Ponavljam, ta pomoć se meri stotinama milijardi dolara", ukazao je ruski premijer.

Medvedev je, takođe, kako navodi Itar- tas, apelovao "na one koji pozivaju na pomoć Ukrajini da preduzmu korake i to i učine".

"Oni koji pozivaju da se pomogne Ukrajini trebalo bi da konačno učine nešto za nju. Pre svega mislim na evropske i prekomorske partnere. Dajte barem jedan dolar. Do sada smo samo čuli beskonačna obećanja: daćemo jednu milijardu, prebacićemo pet milijardi - želeo bih da daju barem nešto...", kazao je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: