Ukrajina: "Zapelo" oko mera štednje

Kijev -- Ukrajinski parlament "zapeo" je već na prvoj prepreci, pošto nije uspeo da usvoji antikrizni zakon o merama štednje koje je Ukrajini nametnuo MMF.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pomenuti nacrt zakona, koji je predložila vlada ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, nije uspeo da dobije dovoljno glasova, ali uprkos tome, poslanici su nastavili razgovore kako bi pokušali da pronađu kompromis, preneo je Rojters.

Ranije danas, predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Ukrajine dogovorili su se okvirno o pružanju međunarodne pomoći od 27 milijardi dolara. Od toga će 14 do 18 milijardi dolara MMF dati kao dvogodišnji kredit u vidu stend baj anranžmana, preneo je Itar tas.

Obama pozdravio paket pomoći MMF-a

Američki predsednik Barak Obama pozdravio je paket pomoći MMF-a Ukrajini, vredan do 18 milijardi dolara, kao "veliki korak napred" za tu zemlju.

"Ova značajna podrška će pomoći da se stabilizuje ekonomija i podmire potrebe ukrajinskog stanovništva na duži rok jer otvara izglede stvarnog rasta", rekao je Obama, a prenosi AP.

Paket MMF-a bi mogao da poploča put za oko 27 milijardi dolara međunarodne pomoći, naglasio je Obama tokom zajedničke konferencije za štampu sa italijansim premjerom Mateom Rencijem.

strana 1 od 265 idi na stranu