Rajaner nudi karte skoro džabe

Pravi se tržišna gužva u grčkom vazdušnom prostoru. Novopridošli "Rajaner“ nudi let Atina - Solun za 9,99 evra.

Svet

Izvor: Novosti

Četvrtak, 13.02.2014.

14:24

Default images

Irska avio-kompanija "Rajaner“, poznata po jeftinim avio-kartama, unela je pravu pometnju na grčkom tržištu prolećnom akcijom koja promoviše neverovatno jeftine karte za letove od Atine do Soluna po ceni od 9,99 evra.

U trenutku kada se pojavila ova ponuda, na grčkim sajtovima je došlo do blokade svih portala na kojima se mogu rezervisati karte za letove "Rajanera“ na tim rutama.

Pomama za jeftinim avio-kartama je razumljiva ako se zna da povratna autobuska karta, uz pet sati vožnje, na istoj relaciji košta 60 evra, dok vozna karta za šest sati "truckanja“ iznosi od 30 do 50 evra.

Domaće avio-kompanije "Olimpik“ i "Eidžijan“, ozbiljno uzdrmane prisustvom "Rajanera“, pokušale su da odlože početak rada irske kompanije, ali su pravila ujedinjenog evropskog tržišta po tom pitanju veoma jasna i ništa ne može da spreči "jeftine Irce“ da otkinu parče grčkog neba domaćim firmama. Koliki će taj komad biti, s obzirom na sve težu ekonomsku situaciju Grka, nije teško zaključiti. Izvesno je da će rukovodstva "Olimpika“ i "Eidžijana“ morati da pronađu odgovor dovoljno prihvatljiv praznom grčkom džepu, ukoliko žele da zadrže prevlast u vazdušnom prostoru Egeja. U tom smislu treba posmatrati i napise u atinskim medijima da su Irci zaveli torturu nad budućim radnicima u svojoj vazduhoplovnoj kompaniji. Osim strogih pravila za prijem pilota, stjuardesa, tehničkog osoblja i radnika na aerodromima, piše se i o ceni od 2.400 evra za "kurs edukacije“, koji moraju da prođu svi zaposleni u "Rajaneru“. Tokom šest nedelja svi kandidati prolaze rigoroznu obuku, ali im niko ne može garantovati da će na kraju dobiti posao.

Uprkos neizvesnosti, ozbiljnoj investiciji za budući posao, strogim pravilima - sjajno poznavanje engleskog jezika, besprekorno zdravlje i odgovarajuća biografija, suknje do kolena, svedena frizura i diskretna šminka za žene, a pristojan izgled, standardna frizura, nikakve tetovaže na vidljivim delovima tela za muškarce - mogućnost da se dobije posao je prevladala kod mladih Grka.

Na prvom konkursu prijavilo se više od 2.800 kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: