Posete Kipru manje, prihodi veći

Turistička poseta Kipru opala je u 2013, ali su prihodi u tom sektoru porasli za devet odsto, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.01.2014.

11:23

Default images

Broj turista koji su posetili tu zemlju opao je za 2,4 odsto sa 2,46 miliona ljudi u 2012. na 2,4 miliona turista prošle godine, ali su zvaničnici zaduženi za turizam pozdravili pozitivne rezultate u pogledu ekonomske situacije i predvideli i jačanje tog sektora u 2014. godini.

U prvih deset meseci 2013, prihodi od turizma procenjeni su na 1,95 milijardi evra, što je više od ukupnih prihoda u 2012. u toj oblasti. Rezultati za čitavu godinu biće objavljeni u petak.

"Uprkos blagom padu (poseta) u 2013, smatramo da se radi o veoma zadovoljavajućoj godini posle odluka iz marta, kada su posete bile u padu i do 70 odsto", rekao je šef kiparske turističke organizacije Marios Hanides.

Kipar je u martu prošle godine zbog teške dužničke krize od međunarodnih kreditora uzeo pozajmicu od deset milijardi evra. Hanides je istakao da su prihodi u "jednoj od najcrnjih godina za kiparsku ekonomiju" porasli za devet odsto, što uliva nadu da bi taj sektor mogao da pomogne državi za izađe iz recesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: