Amerikanci potrošili mlrd. $ onlajn

Stanovnici SAD su za Dan zahvalnosti, u četvrtak, 28. novembra u onlajn prodavnicama kupili rubu u vrednosti 1,06 milijardi dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2013.

13:10

Default images

Kako je preneo list Ju-Es-Ej tudej (USA Today), to je prvi put ove godine da su Amerikanci za jedan dan potrošili toliku sumu novca.

Kupovine su obavljene u više od hiljadu internet-prodavnica, a ukupno je bilo registrovano 180 miliona poseta tim sajtovima. Pri tome, prenosi list, 21 odsto kupovina obavljeno je sa mobilnih uređaja.

Dnevnik je takođe primetio da su "sve kupovine obavljene posle prazničnog ručka".

"Iako obične prodavnice ne rade na Dan zahvalnosti, moderne tehnologije omogućavaju da se 'ide' u kupovinu ne ustajući iz fotelje", dodaje list.

Posle Dana zahvalnosti u SAD nastupa "crni petak", dan najvećih sniženja i početak božićnih rasprodaja. Do Božića (25. decembra), prema proceni Nacionalne federacije trgovaca na malo, stanovnici SAD potrošiće 602,1 milijardu dolara.

Pored toga, stručnjaci ukazuju na povećanu aktivnost onlajn porudžbina. Ako je prošle godine na "sajber ponedeljak" (Cyber Monday), koji dolazi neposredno posle ovog vikenda, prodato robe u vrednosti 70 milijardi dolara, ove godine su prognoze još optimističnije i predviđa se 82 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: