"Grčka neće izaći iz evrozone"

Grčki premijer Antonis Samaras izjavio je da Grčka neće nikada napustiti zonu evra i da, iako je u velikoj dužničkoj krizi, vidi "svetlost na kraju tunela".

Svet

Izvor: Beta

Subota, 23.11.2013.

14:54

Default images

"To se neće nikada dogoditi" (da Grčka izađe iz zone evra), rekao je Samaras na seminaru sa šefovima preduzeća i ekonomskih stručnjaka u Berlinu o eventualnom izlasku Grčke iz zone evra.

On se juče sastao s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i s nekoliko visokih političkih znaničnika, koji su pominjali mogućnost izlaska Grčke iz zone evra.

"Otišli smo mnogo dalje nego što smo mislili. Mnogi su mislili da je Grčka izgubljen slučaj, ali sada mnogi pominju spektakularni povratak Grčke", rekao je Samaras.

Grčki premijer rekao je juče da je Grčka neće tražiti novi zajam ili izmene u paketu pomoći od međunarodnih kreditora.

Samaras je posle sastanka s Angelom Merkel rekao da je Grčka na putu da ispuni ciljeve mera štednje koje je su nametnuli kreditori - Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond, da bi Atina dobila pomoć kako bi izbegla bankrot.

Grčka je pre dva dana saopštila da očekuje da će sledeće godine izaći iz recesije koja traje već šest godina.

Samaras je rekao da će Grčka uskoro moći ne samo da pokriva potrebe budžeta već i da plaća i kamate na svoj orgoman dug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: