Još jedna banka u poslu sa mafijom

Skandal zbog poslovanja japanskih banaka sa mafijašima se širi, nakon što je još jedna velika banka Šinsej priznala da je poslovala sa njima.

Svet

Izvor: B92

Petak, 01.11.2013.

12:34

Default images

Japanski ministar finansija pohvalio je danas Šinsej banku, koja je juče priznala da je jedna od njenih podružnica dodelila veći broj kredita ozloglašenom kriminalnom sindikatu poznatijem pod nazivom "Jakuza", prenosi Frans pres.

Ovaj klan je umešan u različite aktivnosti, od prostitucije i prodaje droge pa sve do iznuda i različitih kriminalnih aktivnosti, u vidu prevara, pronevera, itd.

"Naše unutrašnje kontrole nisu dovoljno stroge", izjavio je predsednik Šinsej banke, Šigeki Toma novinarima u Tokiju.

Ova banka je, takođe, priznala da je otvorila račune za, kako je navela, "antisocijalne snage", što je opšte rasprostranjen eufemizam za mafijaše.

Najnoviji podaci usledili su samo nekoliko dana nakon što su japanski finansijski regulatori saopštili da će sprovesti istragu u tri vodeće japanske banke, koje su sumnjice za veze sa organizovanim kriminalom.

Među bankama koje će se naći pod istragom su Mizuho, Micubiši i Sumimoto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: