Kako su naseli na trik Burger Kinga

Burger King je na američkom tržištu izveo PR štos: promenili su ime u Fries King, stavili logo u crtež krompirića i ispod napisali "nekadašnji Burger King".

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Subota, 05.10.2013.

16:14

Default images

Kompanija je društvene mreže zatrpala fotografijama svojih restorana na kojima je istaknuto novo ime i logo, a vest o promeni imena brzo su društvenim mrežama proširili i sami kupci.

Dan kasnije mediji su otkrili kako je reč o reklamnom triku kojim Burger King promoviše novi, zdraviji pommes-frites.

Krompiriće su početkom jeseni počeli da reklamiraju na sve strane. Stavili su ih u hamburger i proizvod nazvali French Fry Burger, pustili su i kampanju Satisfries, krompiriće za koje tvrde kako imaju 40 odsto manje masnoće, 30 odsto manje kalirija i puniji ukus.

Magazin Adweek u komentaru je napisao kako sigurno jesu postigli da svi na društvenim mrežama pričaju o njima, ali i da su zbunili kupce i naveli ih na pomisao da Bruger King postaje restoran brzih krompirića i da nemaju razlog da se hvale svojim hamburgerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: