SAD: Dogorelo radnicima u fast fudu

Radnici njujorških restorana brze hrane stupili u štrajk, prenosi portal business.rs. Ne možemo da preživimo s 7,25 dolara po satu, poručuju ogorčeni radnici.

Svet

Izvor: business.hr

Sreda, 31.07.2013.

21:34

Default images

Zaposleni u restoranima brze hrane širom Njujorka stupili su u ponedeljak u štrajk zbog malih plata i nedostatka prava na sindikalno organizovanje, a očekuje se da će im se tokom nedelje priključiti i kolege iz drugih američkih gradova, prenela je agencija AP.

U obustavu rada u Njujorku uključili su se i zaposleni u restoranima Mekdonalds, Burger king i Vendiz, naveo je AP.

Na stotine radnika napustilo je svoja radna mesta u restoranima brze hrane, tražeći povećanje inače veoma niskih zarada (sa 7,25 na 15 dolara po satu) i druge pogodnosti.

Tokom štrajka neki radnici su uzvikivali parolu "ne možemo da preživimo sa 7,25 dolara po satu“.

Iz kompanija Mekdonalds, Burger king i Vendiz za sada nisu odgovorili na postavljene zahteve radnika, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: