Banka Ukrajine drži 36 tona zlata

Od 1. maja rezerve zlata u centralnoj banci Ukrajine iznose oko 36,1 tonu, saopštila je banka.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

12:44

Default images

"Jedan od načina na koji se popunjavaju zlatne i devizne rezerve jeste otkup plemenitih metala od građana preko regionalnih podružnica Nacionalne banke Ukrajine, koja ima dvadesetogodišnje iskustvo u takvim transakcijama i garantuje njihovu sigurnost i poverljivost", navela je zamenica guvernera centralne banke, Vira Rihakivska.

Regionalne filijale Nacionalne banke Ukrajine kupuju predmete od građana, po cenama koje se dnevno prilagođavaju kretanjima cena plemenitih metala u svetu, koji zatim prolaze kroz proces prečišćavanja da bi ispunili uslove koji se odnose na zlatne poluge i postali deo deviznih rezervi, navodi Rihakivska.

Ona dodaje da tako svaki građanin Ukrajine može da doprinese izgradnji rezervi za buduće generacije.

Ukrajina je, prema rečima zamenice guvernera, 47. u svetu po obimu zlatnih rezervi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: