Kuvajt daje 25 miliona € za Prokop

Izvršni odbor Kuvajtskog fonda za arapski razvoj odobriti kredit Srbiji od 25 miliona evra za izgradnju glavne železnice stanice "Prokop“ u Beogradu.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.10.2012.

14:14

Default images

Ovo je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću rekao premijero Kuvajta šeik Džaber Al-Mubarak Al-Sabah, sa kojim se sastao danas u Kuvajtu.

Kredit će biti odobren sutra pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje, rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine.
Ugovor će u Beogradu zvanično biti potpisan krajem novembra ove godine izmedju predstavnika preduzeća "Železnice Srbije" i Kuvajtskog fonda arapski razvoj.
Premijer Džaber Al-Mubarak Al-Sabah izvestio je Ljajića da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge projekte u železničkoj infrastrukturi Srbije, kao i da će dinamika tih ulaganja zavisiti od uspešnoti realizacije radova na izgradnji glavne železničke stanice "Prokop“.
Premijer Al-Sabah i Ljajić su razgovarali i o drugim mogućnostima unapredjenja bilateralnih odnosa dve zemlje, pa su tokom sastanka zaključili da potencijali za saradnju i kuvajtske investicije postoje u granama energetike, gradjevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.
Ljajić je tokom zvanične posete Kuvajtu razgovarao i sa ministrom finansija Najefom Al-Hadžrafom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski razvoj Abdulvahabom Al-Baderom i generalnim direktorom Kuvajtske investicione agencije Baderom Saadom, navedno je u saopštenju iz Kabineta vicepremijera Ljajića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: