Kuvajt daje 25 miliona € za Prokop

Kuvajt -- Izvršni odbor Kuvajtskog fonda za arapski razvoj odobriti kredit Srbiji od 25 miliona evra za izgradnju glavne železnice stanice "Prokop“ u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovo je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću rekao premijero Kuvajta šeik Džaber Al-Mubarak Al-Sabah, sa kojim se sastao danas u Kuvajtu.

Kredit će biti odobren sutra pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje, rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine.
Ugovor će u Beogradu zvanično biti potpisan krajem novembra ove godine izmedju predstavnika preduzeća "Železnice Srbije" i Kuvajtskog fonda arapski razvoj.
Premijer Džaber Al-Mubarak Al-Sabah izvestio je Ljajića da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge projekte u železničkoj infrastrukturi Srbije, kao i da će dinamika tih ulaganja zavisiti od uspešnoti realizacije radova na izgradnji glavne železničke stanice "Prokop“.
Premijer Al-Sabah i Ljajić su razgovarali i o drugim mogućnostima unapredjenja bilateralnih odnosa dve zemlje, pa su tokom sastanka zaključili da potencijali za saradnju i kuvajtske investicije postoje u granama energetike, gradjevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.
Ljajić je tokom zvanične posete Kuvajtu razgovarao i sa ministrom finansija Najefom Al-Hadžrafom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski razvoj Abdulvahabom Al-Baderom i generalnim direktorom Kuvajtske investicione agencije Baderom Saadom, navedno je u saopštenju iz Kabineta vicepremijera Ljajića.

strana 1 od 137 idi na stranu