FIAT otpušta 20% menadžera u Evropi

Italijanski proizvođač automobila FIAT, koji kontroliše američku kompaniju "Krajsler", planira da smanji broj menadžera u Evropi za 20 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ova odluka usledila je u okviru programa za kresanje operativnih troškova, izjavio je za agenciju Blumberg jedan dobro obavešteni izvor.

Kompanija će ukinuti 110 od 550 menadžerskih pozicija u Evropi u sektoru marki za široko tržište, uključujući "fijat", "alfa romeo" i "lančija", rekao je taj izvor.

Oko 100 radnih mesta biće eliminisano u Italiji gde je zaposleno najviše menadžera, a otpuštanja su otpočela u junu, ukazao je izvor, ali je portparol FIATA odbio da komentariše tu informaciju.

FIAT, koji je pod pritiskom političara i sindikata da investira u Italiji, saopštio je da neće napustiti domaće tržište, uprkos tome što ove godine očekuje gibitak od 700 miliona evra (907 miliiona dolara) u Evropi.

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione treba da se u subotu u Rimu sastane s premijerom Italije Mariom Montijem radi razgovora o planovima kompanije.

FIAT je privremeno obustavio nove investicije u Italiji, ove godine smanjuje ulaganja u Evropi za 500 miliona evra i odlaže lansiranje novih modela.

Markione je rekao da ne očekuje oporavak prodaje u Evropi u najboljem slučaju pre 2014.

Vesti

strana 1 od 5240 idi na stranu