Junker: Odluke o Grčkoj u oktobru

Odluke o sledećim koracima u vezi sa paketom pomoći za Grčku ne treba očekivati pre druge polovine oktobra, izjavio je Žan-Klod Junker.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

13:04

Default images

"Nije moguće doneti odluke u prvoj polovini oktobra", jer izveštaj o grčkoj ekonomiji možda neće biti dostupan do tada, rekao je Junker na konferenciji za štampu u Nikoziji, posle neformalnog sastanka ministara.

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard poručila je da "treba razmotriti" opciju da se Grčkoj da više vremena za ispunjenje ciljeva, što je Atina i zatražila.

"Postoje razni načini da se prilagodi program pomoći... Vreme je jedna od opcija koje treba razmotriti", izjavila je Lagard.

Direktorka MMF-a je, međutim, napomenula da je, budući da zvaničnici EU, Evropske centralne banke i MMF-a još rade kontrole grčke ekonomije, možda "preuranjeno" govoriti o tom vremenu.

Jasno je da je "Grčka već uložila ogromne napore, ali moraće da nastavi da to čini", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: