Fijatu indeks održivosti Dau Džons

Kompanija Fijat (FiatS.p.A) uvrštena je četvrtu godinu zaredom u prestižni evropski i svetski indeks održivosti Dau Džons.

Izvor: Tanjug
Podeli

Reč je o Dau Džons indeksu održivosti (DJSI), s dobijenim rezultatom 91/100 u poređenju s prosekom od 74/100 za kompanije iz automobilskog sektora koje ocenjuje specijalizovana grupacija za održivo upravljanje sredstvima SAM, saopštio je Fijat.

Članstvo u prestižnom svetskom i evropskom indeksu održivosti Dau Džonsa rezervisano je za kompanije koje su ocenjenjene kao najbolje u klasi u pogledu njihovog poslovanja, kao i ostvarenih rezultata na polju zaštite životne sredine i socijalnih performansi.

Ostale kompanije iz automobilskog sektora uvrštene u Dau Džonsov indeks "Svet" za 2012-13. su BMW i "Folksvagen", a u indeks "Evropa" samo "Fijat" i BMW.

"Kultura odgovornosti je sastavni deo biznis modela grupacije Fijat, zato što verujemo da je prava vrednost multinacionalne organizacije kao što je naša takođe odredjena njenim nivoom ekološke svesti, poštovanjem ljudi, fer i transparentnim ponašanjem u komercijalnim odnosima i pozitivnim doprinosom lokalnim zajednicama", izjavio je generalni direktor Fijata Serđo Markione.

Grupacija je ostvarila maksimalan rezultat u gotovo svakom delu analize koji je vezan za oblast životne sredine (klimatske promene i strategija smanjenja zagadjenja, ekološke politike i menadžment, upravljanje prirodnim resursima) i u socijalnoj dimenziji u oblastima razvoja ljudskih resursa i upravljanja, brizi za zdravlje i bezbednost, angažovanju vlasnika akcija, kao i društveno odgovornom poslovanju i filantropiji.

Maksimalna ocena je, takođe, data za brend menadžment, inovativne procese i upravljanje lancem snabdevanja.

Ovi rezultati pokazuju kako je integracija Fijata i Krajslera omogućila još veću fokusiranost na održivost, spajanjem dobrih strana svakog partnera i deljenjem rešenja koja su se dobro pokazala u praksi, ističe se u saopštenju.

Vesti

Putinova opasna igračka

Gasprom je pre četvrt veka postao deoničarsko društvo. Delovalo je da će biti simbol zbližavanja Evrope i Rusije, ali Putin je imao drugi plan.

Svet utorak 20.02. 09:25 Komentara: 35
strana 1 od 5237 idi na stranu