Fejsbuk mogao da zaradi 77.000 evra

Pretpostavlja se da je društvena veb mreža Fejsbuk mogla da zaradi oko 77.000 evra obećavši onima koji razvijaju aplikacije da će proveriti bezbednost istih.

Izvor: Tanjug
Podeli

Međutim, to nikada to nije učinjeno, saopštila je Savezna trgovinska komisija - FTC (Federal Trade Commišion).

Fejsbuk je u periodu od juna do decembra 2009. godine naplaćivao po 375 dolara - 175 dolara za studente ili neprofitne organizacije kako bi proverio bezbednost njihovih aplikacija.

Na kraju te provere, Fejsbuk je davao oznaku "Odobrena aplikacija", što znači da te aplikacije zaslužuju poverenje korisnika, što im daje prednost u rezultatima pretraga.

FTC, međutim, navodi da Fejsbuk pre dodele oznake "Odobrena aplikacija" nije preduzeo nikavu meru kako bi proverio bezbednost veb sajtova aplikacija, kao i da li same aplikacije garantuju zaštitu podataka korisnika, objavio je francuski dnevnik "Mond".

Istekao je istovremeno i period blokade na prodaju akcija u vlasništvu prvih akcionara "Fejsbuka".

To znači da će prvobitni investitori, kao što su Mark Zakerberg, "Goldman Saš" ili "Majkrosoft", moći od danas da prodaju svoje akcije, tako da će broj akcija koje mogu da se prodaju na tržištu biti učetvorostručen, što bi ponovo moglo da izazove pritisak na vrednost akcija Fejsbuka.

Vesti

strana 1 od 5233 idi na stranu