Lufthanza uskoro gasi Džermanvings?

Lufthanza planira da ugasi svoje "jeftine" prevoznike - Džermanvings i Jurovings, a isplative domaće i evropske letove da poveri novoj kompaniji, Direct 4 you.

Svet

Izvor: B92, Dojèe vele

Subota, 28.04.2012.

00:49

Default images

Obično dobro informisani tabloid Bild objavio je detalje korenite reforme poslovanja Lufthanze, prenosi Dojče vele.

Navodi se da se zbog gubitaka Džermanvingsa koji je čitavu Lufthanzu prošle godine uveo u gubitak planira da se januara 2013. oko 80 do 90 aviona prebaci u novu kompaniju, Direct 4 you i njoj poveri većina letova unutar Nemačke.

U tu kompaniju bi trebalo da se integriše i Džermanvings, a od 2015. godine i Jurovings. Poenta je oprostiti se od najmanje 3.000 radnih mesta gde bi zaposleni ili prihvatili mesto u novoj kompaniji koje je lošije plaćeno ili bi morali otići jer njihova kompanija više neće postojati.

Bild tvrdi i da uprava Lufthanze još nije prihvatila ovaj plan sanacije, ali da je to samo pitanje vremena.

Predstavnik kompanije kaže da u upravi Lufthanze postoje takve brojke, ali da je reč samo o predstudiji i prvoj analizi poslovanja koncerna jer Lufthanza želi da dobro razmisli pre nego što ugasi brend Džermanvings koji je već stekao ime i popularnost u čitavoj Evropi.

Predsednik uprave Lufthanze Kristof Franc je već najavio da se Džermanvings drži "na labavoj uzici" i da se planira njegovo integrisanje u Lufthanzu. S obzirom na trend u avio prevozu, zapravo bi bilo tačnije da se govori o obrnutoj nameri - domaći i evropski saobraćaj integrisati u novu lou-kost kompaniju.

Lufthanza, i dalje najveći evropski avioprevoznik sa 100,6 miliona putnika, je zapravo već počela da se pretvara u "jeftinog" prevoznika - na nekim kratkim linijama je već sklonila sedišta prve klase iz aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: