Rusija otkupljuje dugove Francuske

Moskva -- Centralna banka Rusije aktivno je ulagala u državne obaveze Francuske, povećavši 2011. godine njihov udeo u deviznim rezervama na 118 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Devizne rezerve Rusije uložene u dužničke hartije SAD lane su smanjene za 23,4 milijardi dolara, a u nemačke za 23,1 milijardi. Ruska centralna banka je sem toga aktivno uvećavala depozite u bankama Danske, Norveške i Austrije, piše moskovski dnevnik "Komersant".

Ruska centralna banka je u prošloj godini uložila oko jedan odsto svojih sredstava u aktivu Kanade, s tim što su se transakcije sa kanadskim dolarom pokazale kao najunosnije, donoseći 2,08 odsto godišnje kamate.

Krajem 2011. godine 41,1 odsto ruskih deviznih rezervi bilo je uloženo u aktivu nominovanu u američkim dolarima, 37,2 odsto u evrima, 8,1 procenat u britanskim funtama i 1,4 odsto u jenima i kanadskim dolarima.

Sem toga, u trezorima ruske centralne banke na kraju 2011. godine nalazilo se 944 tona zlata i 2.041 tona srebra. Udeo plemenitih metala u ruskim rezervama je povećan na 9,2 odsto.

Centralna banka Rusije je sasvim odustala od ulaganja u aktivu Italije i Belgije, dok su investicije u švedsku, finsku i holandsku aktivu prepolovljene, a u švajcarsku smanjene tri puta.

Vesti

strana 1 od 5120 idi na stranu