Tužio banku, nisu ga pustili u WC

Varšava -- Penzioner iz Varšave Juzef Gluhovski uspeo je da na sudu dobije 1.800 evra odštete od poljske banke jer ga nisu pustili u toilet za zaposlene.

Izvor: Beta
Podeli

Penzionisani građevinski inženjer iz Varšave zbog dužeg čekanja da dođe na red zamolio je 2009. godine da ga bankarski službenici puste u toalet, ali oni su mu objasnili da javnog u toj zgradi nema, a u toalet za zaposlene ne mogu da ga puste bez obzira na poodmakle godine.

"Ranije je u tim bankama bilo toaleta, jedan običan a jedan za hendikepirane i više puta sam ih koristio. A odjednom su ih likvidirali. Govorio sam službenicima da moram a oni su se smejali i zbijali šale na moj račun", rekao je na početku suđenja prošlog novembra 84-godišnji Gluhovski.

Uporni poljski penzioner, inače veteran iz Varšavskog ustanka u Drugom svetskom ratu, pre nego što je presavio papir da dve banke tuži upozorio ih je pismom da im građevinski i sanitarni propisi nalažu da imaju toalet i za klijente, jer je banka javna institucija.

"Odgovori su bili strašni. Pitali su da li sam uopšte bio u banci a poručili su mi da banka ne posluje sa WC-om već finansijama", rekao je Gluhovski.

Pred Okružnim sudom u Varšavi PKB BP je sada prihvatila da se javno izvini Gluhovskom za to što ga je ponizila i za uvredljivo pismo koje mu je poslala, kao i da mu plati odštetu 1.780 evra i omogući klijentima da koriste WC za zaposlene.

Druga tužena banka, PKO SA za sada od nastavka suđenja ne odustaje i brani se da u toj zgradi nema javnih toaleta iz razloga bezbednosti, pošto su tu u blizini Jevrejski istorijski institut i gradska Većnica, a da je neboder izgrađen pre no što su počeli da obavezuju građevinski propisi.

Vesti

strana 1 od 5126 idi na stranu