Obama: Ja sam šovinista

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama je upotrebio je novu etiketu kako bi sebe opisao u kampanji za ponovni izbor u Belu kuću, nazivajući se "šovinistom".

Izvor: SEEbiz
Podeli

"Ja sam šovinist", rekao je Obama pred oko 450 pristalica, od kojih je svako platio najmanje 1.000 dolara ili više za ulaznicu na prijem u hotelu Belevu, u Everetu u saveznoj državi Vašington.

"Želim da Amerika ima najbolje stvari. Ne želim ići u Kinu i videti da su njihovi aerodromi bolji od naših, ili ići u Evropu i videti da su njihove železnice brže od naših", rekao je Obama, a prenosi TV mreža ABC News.

Za finasiranje tih "najboljih stvari", Obama je kazao da će nastaviti da traži od najbogatijih Amerikanaca, posebno od milionera i milijardera, da "plate svoj pošteni udeo".

"Kako bi svi mi uspeli, moramo međusobno ulagati u uspeh drugih", objasnio je.

Obama je to izjavio u petak, na osmom i završenom skupu prikupljanja donacija u okviru trodnevne turneje po Zapadnoj obali, na kojoj je prikupio osam miliona dolara za kampanju 2012. Samo u petak prikupljeno je 1,6 miliona dolara.

Za kampanju, Obama je samo u januaru prikupio 11,8 miliona dolar, što je skoro tećina donacija koja je prijavljena u istom mesecu pre četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu