Grčka: Za lažne penzije 8 mlrd. €

Grčki penzioni fondovi isplatili su tokom protekle decenije blizu osam milijardi evra na lažne penzije.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

19:24

Default images

Direktor instituta Rovertos Spiropulos je precizirao da je u toku deset poslednjih godina isplaćeno izmedju sedam i osam milijardi evra "penzionerima" koji više nisu medju živima.

Prema pisanju lista "Katimerini", najčešće su novac primali članovi porodice pokojnika. U pojedinim slučajevima novac je bio uplaćen na bankarske račune koji više nisu aktivni.

"Tražićemo povraćaj novca, sve do poslednjeg evra", kazao je Spiropulos.

Grčke vlasti su već u avgustu najavile da su prestale da isplaćuju 1.473 penzije pošto je ustanovljeno da su primaoci u medjuvremenu preminuli.
Pokrenuta je i istraga u okviru koje je ustanovljeno da oko 9.000 ljudi starijih od 100 godina prima penzije.

Na osnovu ovog podatka ispada da Grčka ima najveći broj stogodišnjaka u svetu premda je prema poslednjem popisu iz 2001. godine u ovoj zemlji bilo manje od 1.700 osoba starijih od 100 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: