Putin: Ulažemo milijarde u turizam

Rusija će do 2018. godine uložiti oko 100 milijardi rubalja u turizam sa ciljem da postane svetska turistička meka, najavio je ruski premijer Vladimir Putin.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

13:23

Default images

On je ocenio da uprkos prirodnim lepotama, kao i znamenitim gradovima, Rusija koristi svega oko 30 odsto turističkih potencijala.

"Takve raznolikosti nema nigde u svetu", istakao je Putin, dodajući da je udeo turizma kao privredne grane oko 6,5 osto bruto nacionalnog dohotka, što je za tri odsto manje od svetskog proseka.

Putin je najavio početak osmogodišnjeg finansiranja najatraktivnijih projekata u regionima sa najvećim turističkim potencijalom, a ukupno bi trebalo da bude uloženo 96 milijardi rubalja (2,5 milijardi evra).

Osmogodišnji plan razvoja turizma trebalo bi da poboljša turističku ponudu pred Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine čiji je domaćin Rusija.

Kada plan o razvoju turizma bude sproveden u delo, a projekti završeni, broj turista iz inostranstva trebalo bi da se poveća šest puta, očekuju u ruskoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: