Ferovijal u minusu 206 miliona evra

Španska multinacionalna grupa Ferovijal, vlasnik operatora britanskih aerodroma (BAA), zabeležila je neto gubitak od 206 miliona evra za devet meseci ove godine

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 31.10.2009.

11:49

Default images

To je veliki pad u poređenju sa 62 miliona čistog profita u istom lanjskom periodu. Kompanija, koja se, pored transporta, bavi i građevinarstvom i infrastrukturom, je ostvarila prošle godine dobar finansijski rezultat zahvaljujući vanrednim transakcijama - prodaji aerodroma u Belfastu i maloprodajne mreže na aerodromu.

Prihod Ferovijala smanjen je u prvih ovogodišnjih devet meseci na 9,05 miliajrdi evra, skoro osam procenata u odnosu na isto razdoblje 2008, dok je zarada pre isplate poreza, kamata i amortizacije, pala dva odsto, na 1,95 milijardi evra.

Uprava korporacije je ocenila da su gubici nastali zbog globalnog privrednog usporavanja, pogoršanja stanja u građevinarstvu, špekulacija s nekretninama i oslabljenog vazdušnog saobraćaja.

Španski gigant Ferovijal kupio je 2006. godine kompaniju BAA za 10,23 milijarde funti. Taj britanski aerodromski operater je objavio prošle sedmice da prodaje londonski aerodrom Getvik za 1,51 milijardi funti (2,46 milijadi dolara) njujorškoj kompaniji "Global infrastrakčer partners". BAA je objavio da će novac od prodaje iskoristi za vraćanje duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: