"Arselor Mital" zatvara 13 železara

Najveći svetski proizvođač čelika Arselor Mital privremeno će u Evropi zaustaviti rad 13 železara zbog smanjene tražnje na svetskom tržištu,saopštio je koncern.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.10.2008.

11:29

Default images

U Francuskoj će "Arselor Mital" obustaviti rad obe svoje železare "Fo-sir-Mer" i "Floranž", u kojima ima više od 6.500 zaposlenih, dok će u Nemačkoj prestati da proizvodi čelik u fabrikama u Bremenu i Ajzenhutenštatu. Železare će van pogona biti od početka decembra do 6. januara iduće godine.

Mediji u Evropi pišu da će neke železare biti zaustavljene i u zemljama srednje i istočne Evrope, pri čemu će deo njih obnoviti rad za nekoliko sedmica, dok će neke proraditi tek za nekoliko meseci.

Tražnju za čeličnim limovima uglavnom smanjuje automobilska industrija, pa je tako francuski automobilski gigant "Pežo-Sitroen" saopštio da će u ovom tromesečju smanjiti proizvodnju za 30 procenata u odnosu na prvobitne planove, dok će Reno imati smanjenje od 20 odsto. Smanjenje proizvodnje automobila su najavili i proizvođači u Italiji, Španiji i Nemačkoj.

''Arselor Mital'' je najveća svetska kompanija za proizvodnju čelika i ima oko 320 hiljada zaposlenih u više od 60 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: