Pad profita Eriksona za 70 odsto

Stokholm -- Švedski Erikson zabeležio je u drugom tromesečju ove godine pad neto profita za 70 odsto u odnosu na isti period lane.

Izvor: Tanjug
Podeli

Najveći svetski proizvođač mrežnih sistema za mobilnu telefoniju imao je profit od 201,3 miliona evra, navodi se u finansijskom izveštaju kompanije.

U izveštaju se dodaje da se do tog pada je došlo, između ostalog, i zbog konstantnog usporavanja rasta na zapadnoevropskom tržištu, ali i slabljenja vrednosti dolara i vanrednih troškova za reorganizaciju kompanije.

Promet Eriksona je povećan za dva odsto, 5,13 milijardi evra, dok je promet Eriksonovog ogranka vezanog za mreže opao za jedan odsto, multimedijskog ogranka povećan je za 16 odsto, a ogranaka za pružanje usluga profesionalcima za sedam odsto.

Operativni profit je istovremeno opao za 69 odsto, na 306 miliona evra, a operativna marža za šest odsto, dok je u drugom tromesečju 2007. godine taj procenat iznosio 19,4 odsto.

Svet

Ponovo pojeftinila nafta

Njujork -- Sirova nafta, čija je cena sinoć na berzi u Njujorku u jednom trenutku pala na samo 120 dolara za barel, stagnira na iznosu od 122,14$.

Svet sreda 30.07. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 61 idi na stranu