"Zaustavljanje neophodno da bi se sačuvali džepovi građana"

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati rekao je danas da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na KiM neophodna.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2022.

20:00

Ilustracija: snjivo/Shutterstock

Murati je, kako prenose kosovski mediji, na konferenciji za novinare naveo da je neophodno doneti odluku, kako bi se sačuvali džepovi građana.

"Bilo bi veoma nepravedno da mi kao država subvencionišemo nečiju dobit na račun drugih građana. Stoga je bilo neophodno doneti ovu odluku da se privremeno ograniči rudarenje ili proizvodnja kriptovaluta kako bi se sačuvali džepovi građana", rekao je ministar.

Podsetimo, vlada tzv. Kosova je tokom ove nedelje najavila da će se nadležne institucije založiti da obustave proizvodnju kriptovaluta, jer se sumnja da oprema kojom se one proizvode prouzrokuje veliku potrošnju električne energije.

Međutim, inženjer i stručnjak za kriptovalute Ermalj Sadiku poručio je da je svaka transakcija bitkoinima transparentna i da pranje novca preko kriptovaluta nije moguće.

On je dodao da KiM treba da legalizuje uređaje za proizvodnju kriptovaluta i da uvede plaćanje poreza za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: