Biz - B92.net

"Zajednička inicijativa Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske za razvoj železničkog saobraćaja"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prisustvao je osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Zajedno sa svojim kolegama iz ovih zemalja, ministar Tomislav Momirović je stavio potpis na dokument o osnivanju ovog Kvadrilateralnog saveta, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava, prenosi Ministarstvo.

"Po prvi put pravimo ministarski savet koji će pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove", rekao je ministar Momirović.

"Preneo sam svojim kolegama da Vlada Republike Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustajemo ni od jednog infrastrukturnog projekta, da najveće gradove u Srbiji spajamo najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi", naveo je ministar i istakao da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evorpi besni rat i “kada moramo da obezbedimo održivo snabdevanje i održivu potrošnju energenata za naše stanovništvo“.

"Ne želimo da dozvolimo da budemo gubitnici u ovim izazovnim okolnostima za Evropu. Pokazaćemo još jednom Evropi da uz liderstvo Aleksandra Vučića, Vlada Republike Srbije može da odoli najvećim izazovima. Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv korona krize, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove", zaključio je ministar Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.