"Neće biti restrikcija" VIDEO

"Neće biti restrikcija, ali treba da štedimo", rekla je jutros na Prva TV ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihalović.

Srbija

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 26.09.2022.

09:29

Ilustracija: Shutterstock/Billion Photos

"Nema razloga da ne smanjimo toliki novac koji dajemo za struju. Stalno pravimo negativne kampanje, a šta nam je teško da isključimo struju, kompjuter ili TV kada ga ne koristimo. Prirodno bi bilo da se posvetimo štednji, to je pitanje normalnog života", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je ponovila da je dat veliki novac za uvoz struje, te da je ministarstvo dalo preporuke kojima može da se smanji potrošnja struje za 15 odsto. Ona je objasnila da je pokrenuta negativna kampanja protiv preporuka, ponovivši da su to preporuke, a ne obaveze.

"Ovo je poruka ne da neće biti energije, nego ne želimo da u ovoj ludačkoj krizi toliko novca dajemo. Od oktobru prošle godine milijardu i 300 miliona za uvoz električne energije. Zašto da damo toliki novac za to,svi možemo malo da prištedimo. Možemo time da prođemo bez uvoza električne struje", dodala je ona.

Mihajlović je navela da u ovim prohladnim danima stanovništvo nije toliko struje potrošilo, ali ističe da je u nedelju dato milion i po evra za uvezenu struju. Mihajlović ističe da je ovaj novac za uvezenu struju iskorišćen, jer su termoelektrane u remontu. Ona je istakla da se u zgradi vlade štedi, ne rade klime, odnosno da su svetla u hodnicima pogašena.

Takođe je objasnila da je "laž" da se bolnicama zabranjuje da se vrši dezinfekcija operacija, odnosno da se učiteljicama oduzimaju daljinci za klima uređaje.

"Za 30 odsto su manji računi ljudima koji su zamenili stolariju", istakla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: