Vučić: "Razumeli smo; uložićemo najviše" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će država u ekologiju uložiti više nego ikada.

Srbija

Izvor: B92.net

Sreda, 26.01.2022.

11:43

Vučić:
Foto: EPA-EFE/Andrej Èukiæ

"Mi smo slušali ljude, čuli smo probleme sa kojima se se stvarno suočavaju. To smo razumeli i zato ćemo u ekologiju da uložimo najviše", rekao je Vučić u videu objavljenom na njegovom Instagram profilu "avucic".

Takođe je istakao da su sredstva planirana za zaštitu životne sredine za 2022. godinu veća nego svih ovih godina zajedno.

"To nećemo moći lako da rešimo ni u godinama koje dolaze, ali ćemo stvari da menjamo i popravljamo. I kanalizacije i prečistači otpadnih voda, dakle - čista voda, čistiji vazduh, da što više gasnih priključaka imamo, da industriju što je moguće više prikopčamo na gas i na najčistije energente, da pokušamo da zaštitimo naše velike gradove koliko je moguće, ali za to su potrebna ogromna ulaganja i to je ono što radimo i što ćemo da radimo", zaključio je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: