Vučić: Plate do kraja godine 500 €, ali...

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo do kraja godine imati prosečnu platu od 500 evra, ali i upozorio da je za to potrebna politička stabilnost.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 31.03.2018.

15:18

Vučić: Plate do kraja godine 500 €, ali...
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Vučić je nakon drugog panela "Položaj srpske zajednice na KiM" na Nacionalnom konventu u okviru unutrašnjeg dijaloga rekao da imamo ekonomski rast, suficit, prostora za ulaganje..., ali i da bez evropskog puta nemamo budućnost da imamo tako uspešnu ekonomiju.

Kako je rekao, taj ekonomski rast i razvoj, ovakav nivo stranih ulaganja, nećemo moći da održimo ako budmeo imali poltičku nesigurnost i nestabilnost.

U tom smislu Vucić je naveo i da imamo mnogo veća strana ulaganja od Hvatske na primer , ali i dodao da ta zemlja ima 11 milijardi evra koja dobija od EU i da sve to treba amati u vidu.

"Nalazimo se izmedju čekića i nakovnja i šta god uradite kajaćete se", ukazao je predsednik Srbije.

Dodao je da se čuju kritike što su Srbi izašli na kosovske izbore i kako kažu time priznaju nezavisnost, a odmah zatim i što više ne ucecstvuju u institucijama i bilo čemu drugom...

U političkomsm smislu teško vreme je pred nama, rekao je i ponovio da ekonomski idemo sve bolje i sve lakše, ali i da toga dalje neće biti ako "političke probleme ne rešimo".

"Ništa nećemo moći da imamo i sačuvamo ukoliko ne budemo sačuvali sigrunsot i mir i to svi oni koj imaju radikalna rešenja treba da znaju", poručio je Vučić.

Rekao je i da ćemo do kraja godine imati prosečnu platu od 500 evra, ali i upozorio da je za to potrebna politička stabilnost i sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: