Biz - B92.net

Vučić: Plate do kraja godine 500 €, ali...

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo do kraja godine imati prosečnu platu od 500 evra, ali i upozorio da je za to potrebna politička stabilnost.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vučić je nakon drugog panela "Položaj srpske zajednice na KiM" na Nacionalnom konventu u okviru unutrašnjeg dijaloga rekao da imamo ekonomski rast, suficit, prostora za ulaganje..., ali i da bez evropskog puta nemamo budućnost da imamo tako uspešnu ekonomiju.

Kako je rekao, taj ekonomski rast i razvoj, ovakav nivo stranih ulaganja, nećemo moći da održimo ako budmeo imali poltičku nesigurnost i nestabilnost.

U tom smislu Vucić je naveo i da imamo mnogo veća strana ulaganja od Hvatske na primer , ali i dodao da ta zemlja ima 11 milijardi evra koja dobija od EU i da sve to treba amati u vidu.

"Nalazimo se izmedju čekića i nakovnja i šta god uradite kajaćete se", ukazao je predsednik Srbije.

Dodao je da se čuju kritike što su Srbi izašli na kosovske izbore i kako kažu time priznaju nezavisnost, a odmah zatim i što više ne ucecstvuju u institucijama i bilo čemu drugom...

U političkomsm smislu teško vreme je pred nama, rekao je i ponovio da ekonomski idemo sve bolje i sve lakše, ali i da toga dalje neće biti ako "političke probleme ne rešimo".

"Ništa nećemo moći da imamo i sačuvamo ukoliko ne budemo sačuvali sigrunsot i mir i to svi oni koj imaju radikalna rešenja treba da znaju", poručio je Vučić.

Rekao je i da ćemo do kraja godine imati prosečnu platu od 500 evra, ali i upozorio da je za to potrebna politička stabilnost i sigurnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.