Vučić: Mera od 100 evra razvojna; "Plata u Beogradu već sada 780 evra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za TV Prva da je isplata za mlade od 100 evra pomoć države koja je otišla narodu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.02.2022.

22:06

Vučić: Mera od 100 evra razvojna;
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

On je na taj način prokomentarisao to što je protiv njega podneta krivična prijava zbog te pomoći.

Kako je napomenuo, pomoć su dobili ljudi. "Nisam uzeo ja za sebe", rekao je on.

"Valjda su podneli prijavu zato što smo već ispunili nešto. Što bi podnosili za ono što još nismo uradili? Zamislite podnosite krivičnu prijavu protiv nekog ko je omogućio ili pomogao u stvaranju dobrih javnih finansija, stabilnosti fiskalnog sistema, omogućio građanima da dobiju nešto što ranije nisu. Ovo su dobili ljudi, nisam uzeo za sebe. Da sam uzeo za sebe ne bi podnosili prijavu, verovatno polazeći iz sopstvenog iskustva“, naglasio je Vučić u emisiji "Prva tema".

Istakao je i da su mladi zaslužili podršku države. "Ovo je simboličan gest, znak pažnje", rekao je on.

Kako je naveo, to nije populistička mera, već podsticanje potrošnje i razvoja. "Rast bazirate na napretku proizvodnje, na investicijama, na izvozu i na potrošnji", pojasnio je on.

"Kada mlade podstaknete da troše dodatno, dobijate psihološki momenat optimizma", rekao je Vučić i dodao da ove mere nemaju veze sa izborima, već su bile najavljene još prošle godine.

"Mislim da smo uz to što su stariji najviše stradali, mladi dve godine izgubili. Ovim im se zahvaljujemo za trpeljivost i strpljenje. Veoma sam zadovoljan onim što smo uradili i ponosan na naše mere", rekao je on dodajući da se raduje krivičnim prijavama i tužbama.

Vučić je najavio da će mladi od 16 do 30 godina dobiti dodatnih 100 evra od države krajem maja ili početkom juna.

Prosečna plata u Beogradu 780 evra

Prosečna plata u Beogradu u januaru biće 780 evra, a 741 evro bila je u novembru, u januaru je i 10 odsto povećanje minimalca, a u javnom sektoru 8 odsto povećanje plata, rekao je on.

Kako je dodao, svi delovi zemlje se razvijaju. "I dalje postoje velike razlike ali se trudimo, zašto gradimo tolike puteve, zaštio ulažemo u državno zdravstvo toliko novca", rekao je on.

Vučić je kazao i da su bolnice u Srbiji pune i da se pomaže svima kojima je potrebno, te da nemačke bolnice primaju oko 4 odsto zaraženih, a mi po 12 odsto. "I lečimo ih besplatno", istakao je Vučić.

Kako je rekao, država se trudila da poveća i penzije. "Povećali onima koji su najsiromašniji. Naš je cilj da i oni koji najmanje zarađuju mogu da pristojno žive, nije moguće da sve nepradve ispravimo ali moramo da se borimo", rekao je Vučić.

Do kraja mandata sledeće vlade plate 1.000 evra

Vučić je kazao da je Srbija na dobrom putu i da to pokazuju brojevi.

"Ogroman je napredak koji Srbija pravi", rekao je on.

Vučić je najavio da je da će plata prosečna biti 1.000 evra, a penzije 500 evra do kraja mandata sledeće vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: