Biz - B92.net

Vučić: "Garantujem da ćemo i posle šest meseci imati najnižu cenu gasa u Evropi"

Cena gasa za Srbiju u narednih šest meseci iznosi 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Izvor: B92.net
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:

Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu, neće biti poskupljenja ni gasa ni struje

Predsednik je istakao da mu je teško da odgovara na primedbe vezane za ishod sastanka sa Vladimirom Putinom.

"Dogovorena je formula. Naftna formula koja nije bila tako dobra nekada kao što je dobra danas. U međuvremenu je berzanska cena gasa dramatično porasla. Mi se godinu dana borimo za ovo, nekoliko meseci je bilo nemoguće rešiti. Rusi imaju problem o kome neće da govore. Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente", rekao je predsednik.

Dodao je i da je sadašnja vlast uspela da izgradi gasovod, za razliku od prethodnih, i da sada možemo da pregovaramo o ceni gasa.

"Predsedniku Putinu veliko hvala što nam je dao ovu cenu. Videćemo kolika će biti posle šest meseci. Ali znate li zašto? Zato što će posle svi da skoče, i da se žale. Pa naravno da Belorusija plaća jeftinije gas, pa te dve zemlje su u savezu. A ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje ZND", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.