Vučić: Bankarski sektor 100% siguran

"U ovom trenutku imamo na računu preko 156 milijardi dinara, tj. 1,4 mlrd evra. Imamo novac", naglasio je predsednik Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2022.

18:33

Vučić: Bankarski sektor 100% siguran

"Zlato raste, imamo ga sve više i kupićemo još našeg zlata, tražio sam od Kineza da nam daju. To ćemo kupiti da ojačamo naše rezerve", najavio je.

"Naš bankarski sektor je 100 odsto siguran. Bilansi banaka su očišćeni od problematičnih kredita. Ako sam u nešto siguran to je sigurnost banakrskog sektora", istakao je.

"Devizna štednja je 13 milijardi evra. Završili smo poslednje operacije za Sberbankom, AIK banka ju je kupila, veoma je snažna AIK banka i sve svoje aktivnosti nastaviće građani bez ikakvih problema ", dodao je.

"Nikakvi se problemi nisu prelili na domaće tržište", naglasio je Vučić.

"Do sada smo uspevali da sačuvano stabilnost dinara, vrednost rezervi zlata raste na preko 2 milijarde evra", naveo je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: