Vlada: Za energetski ugrožene kupce opredeljno milijardu i po dinara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o energetski ugroženom kupcu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.12.2022.

16:53

Vlada: Za energetski ugrožene kupce opredeljno milijardu i po dinara
epa-efe/KOCA SULEJMANOVIC

Tom uredbom je definisala kategorije onih građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energije i za ove namene obezbedila sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima, saopšteno je iz vlade.

Određene su i obaveze lokalnih samouprava da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti ovo pravo, dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca.

Ovi podaci biće objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike.

Vlada Srbije usvojila je i Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa akcionim planom.

Ovaj strateški dokument, kojim su definisane mere i aktivnosti, predstavlja trasiranje narednih koraka u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega kvaliteta vazduha, što predstavlja jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Ciljevi programa biće ostvareni kroz smanjenje emisija iz različitih sektora, kao što su energetika, stacionarna postrojenja za sagorevanje, saobraćaj, velika industrijska postrojenja i poljoprivreda, ali i uz povezivanje, saradnju i učešće institucija, privrede i građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: