Vlada usvojila: Omogućeno – priključivanje bez nadoknade

Vlada Srbije usvojila je danas novi zaključak.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.01.2022.

15:46

Vlada usvojila: Omogućeno – priključivanje bez nadoknade
Foto: urbans/Shutterstock

Njime se omogućava da se stambeni objekti Bošnjaka povratnika u Priboj na osnovu Programa za povratak raseljenih priključe na električnu mrežu bez nadoknade.

U zaključku koji je Vlada usvojila na današnjoj sednici Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd preporučuje se da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata, izgrađenih na osnovu Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991. do 1999. godine, bez plaćanja troškova za priključenje, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Predviđeno je da spisak tih objekata Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd dostavi opština Priboj sa dokazima o izgradnji objekata iz Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka.

"Bio je bukvalno dolina gladi; sve rešavamo već ove godine"

Ovaj zaključak biće dostavljen Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd, kao i Ministarstvu rudarstva i energetike, Ministarstvu privrede, Ministarstvu finansija i Opštini Priboj radi informisanja.

Predsednik Srbije boravio je juče u Priboju, gde je u razgovoru sa predstavnicima verskih zajednica, lokalne samouprave i bošnjačkih partija iznet i problem sa električnim priključcima za kuće povratnika Bošnjaka.

Predsednik je tada pozvao premijerku Anu Brnabić i zamolio da se reši ovaj problem i vlada donese zaključak da se povratnici Bošnjaci na teritoriji pribojske opštine oslobode plaćanja dodatne nadoknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: