Biz - B92.net

Uskoro počinje ostvarivanje "višedecenijskog sna"

Sjenica -- Izgradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane trebalo bi da krene uskoro.

Izvor: sandzaklive.com, eKapija
Podeli
Foto: Tricky_Shark/Shutterstock
Foto: Tricky_Shark/Shutterstock

Pročitajte još:

Radovi i na -10: Niče put do Miloša Velikog, moći će se i biciklom i peške FOTO

Gružanski koridor će imati mogućnost proširenja kao za auto-put?

Ovaj projekat je sa više aspekata značajan kako za Sjenicu tako i za celu Rašku oblast.

Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smeštaj radnika koji će graditi ovaj auto-put. Kamp će se nalaziti na deonici buduće petlje kod Duge Poljane, piše Sandžak live, a prenosi eKapija.

U kabinetu predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića organizovan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Rašku oblast kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje auto-puta koji se očekuje 15. marta.

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za celu Srbiju.

"Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicima. Tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta, a to je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za celu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovde u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na deonici buduće petlje kod Duge Poljane", istakla Milana Rakić.

Predsednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.