Turisti šokirani, ručak na Roštiljijadi 400 EUR

U Leskovcu se završava Roštiljijada. Prema oceni organizatora za sedam dana trajanja te manifestacije pojedeno je oko 50 tona mesa.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.09.2016.

16:18

Turisti šokirani, ručak na Roštiljijadi 400 EUR
Foto: Thinkstock

Roštiljijadu je ove godine posetilo više stotina hiljada gostiju.

Gosti Roštiljijade, svakog dana su pojeli skoro vagon pljeskavica, ćevapa, uštipaka, mućkalica i pečenja. U turističkoj organizaciji Leskovca tvrde da su oborili rekord po broju gostiju.

Posetioci su uglavnom kupovali standarne pljeskavice od 200 grama koje su koštale 150 dinara. Ipak mnogi gosti iz inostranstva morali su za ručak u šatrama da izdvoje dosta para.

“Četiristo evra smo platili četiri kilograma svinjskog i dva kilograma jagnjećeg pečenja. Četiristo evra...”, prepričavaju svoje iskustvo bugarski turisti.

Oni koji nisu sedeli u kafanama bolje su jeli a manje platili.

Leskovačke roštiljdzije ocenjuju da je poseta bila manja i da su im problem sa visokim cenama napravili zakupci štandova koji su došli iz drugih gradova,

Velike kontrole izdavanja fiskalnih računa nije bilo ali je zato inspekcija rada pomogla da svi radnici budu prijavljeni.

Na Roštiljijadi je napravljena i najveća pljeskavica od 63 kilograma koja je besplatno podeljena posetiocima.

Opširnije u video prilogu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: