Biz - B92.net

Teniserima 180.000 evra i penzija

Beograd -- Vlada Srbije nagradiće tenisere sa 180.000 evra za osvajanje Dejvis kupa, a ne 450.000 kako je rekla ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

Izvor: FoNet, Beta, Press
Podeli

Nagradu će podeliti selektor Bogdan Obradović i teniseri – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Ministarka omladine i sporta ranije u toku jučerašnjeg dana najavila je da će teniserima biti dodeljene nagrade od 450 hiljada evra, međutim ministarstvo je kasnije izdalo saopštenje u kome se navodi da je ta suma manja.

Teniseri i stručni štab dobiće, dakle, 180.000 evra nagrade. Oni su osvajanjem Dejvis kupa dobili i državno priznanje, odnosno popularnu "sportsku penziju".

Igrači će posle svoje 40. godine života dobijati mesečno nadoknadu u iznosu od tri prosečne plate u Srbiji. Njihov trijumf u Dejvis kupu izjednačen sa nivoom koji ima osvajanje svetskog prvenstva u drugim sportovima. Iz budžeta je izdvojeno i 16,5 miliona dinara Teniskom savezu Srbije, za organizaciju finala Dejvis kupa, rekla je Snežana Samardžić Marković.

To što je ministarka juče pogrešila za 270.000 evra, nije međutim bio jedini problem u njenom nastupu. Ona je o nagradi teniserima koju dodeljuje država iz budžeta, njihovom uspehu, sjajnoj organizaciji finala Dejvis kupa i atmosferi u Areni govorila na stranačkoj konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je potpredsednik.

"Mi imamo običaj da ističemo negativne stvari. A sada je i u našim i u svetskim medijima pobedila civilizovana Srbija. Privilegija mi je što sam ministarka kada se stvara ovakva istorija u sportu", rekla je ministarka i dodala da za srpski tenis „dolaze bolji dani, jer su ispunjeni skoro svi preduslovi za izgradnju Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.