Biz - B92.net

Telenor: 3G mreža od marta

Beograd -- Kompanija Telenor u Srbiji potvrdila je da će 3G mrežu mobilne telefonije pustiti u komercijalnu upotrebu u martu.

Izvor: Beta
Podeli

Telenor ima ugovornu obavezu da pusti svoju 3G mrežu u komercijalnu upotrebu u martu 2007. godine", rečeno je agenciji Beta u toj kompaniji. Standard Telenorove 3G mreže biće isti kao u svim zemljama u kojima taj norveški operater mobilne telefonije posluje, dok će način koriscenja mreže, odnosno vrste i dinamika uvodenja usluga, biti u skladu sa potrebama srpskog tržista.

Na pitanje koliko će koštati usluge treće generacije mobilne telefonije, u Telenoru su rekli da je još rano govoriti o tome, jer "nema smisla govoriti o cenama, mimo priče o uslugama".

Norveška kompanija pored Srbije i Norveške, posluje i u Danskoj, Švedskoj, Madjarskoj, Ukrajini, Rusiji, Crnoj Gori, Maleziji, Tajlandu, Bangladešu i Pakistanu, i uslužuje više od 100 miliona korisnika.

Prvo komercijalno korišćenje 3G mreže u Srbiji počela je Mobilna telefonija Srbije 27. decembra prošle godine.

Mreža treće generacije (3G) mobilne telefonije omogućava uvođenje novih usluga kao što su video poziv, brzi internet, gledanje televizijskog programa preko mobilnog telefona, slušanje muzike i gledanje video spotova i filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.