Biz - B92.net

Telekom Srbija: Nismo izgubili spor

Telekom Srbije saopštio je danas da nije izgubio spor koji je pokrenuo protiv United grupe zbog nelojalne konkurencije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Zarko Prusac
Ilustracija: Shutterstock/Zarko Prusac

Kako se navodi u saopštenju, spor nije pravosnažno okončan a Telekom je najavio i žalbu na odluku beogradskog Privrednog suda.

Pisanje pojedinih medija da je izgubio taj spor Telekom je ocenio kao netačno i neistinito jer je, kako se navodi, radi o prvostepenoj i nepravosnažnoj presudi "koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluci o žalbi".

Telekom Srbije podseća da je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu, kako bi se utvrdilo da su članice United grupe izvršile radnje "nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja".

Kompanija Telekom smatra da su članice United grupe to činile " iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji Telekomu Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja".

"Ishod je zapravo sledeći - Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan", navodi se u saopštenju Telekoma.

Iz ove kompanije ističu da je razlog podnošenja tužbe da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu United grupe "zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom" i najavljuju da će "preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.