"Svima koji su stavili potpis - oduzeti licence"

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tražiće od Inženjerske komore da oduzme inženjerske licence odgovornima za pad kosine na Koridoru 10.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2018.

12:45

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Mi ćemo od Inženjerske komore tražiti da svim inženjerima koji su od 2010. do 2018. stavili potpise na projekte kosine koja je pala u Grdelici, kao i svima koji su odobrili 11 revizija na projektu, oduzmu licence. Bez obzira da li je u pitanju neznanje, ili nešto drugo, Ministarstvo će ovo da traži", istakla je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da insistira na dve stvari: prva je bezbednost, a druga odgovornost, ali da ministarstvo nije policija i nije tužilaštvo da utvrđuje ko je kriv, već da će se time baviti neki drugi organi.

Mihajlovićeva je izjavila da je pomoć BIA u slučaju rušenja potpornog zida u Grdeličkoj klisuri tražena, jer je reč o velikom infrastrukturnom projektu.

"Ministarstvo ne može da se bavi takvom vrstom istrage, zato imamo organe koji se time bave. BIA je angažovana već duži vremenski period na svim velikim infrastrukturnim projektima", rekla je ona novinarima u Vladi Srbije.

Na pitanje da li je odgovoran i izvođač radova, kompanija Azvi, Mihajlovićeva je rekla da je određeni nivo odgovornosti i na izvođaču, ali nije jedini odgovoran.

Ona je naglasila da troškove snosi izvođač radova, ali da je za državu gubitak to što se pomeraju rokovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: